Polityka prywatności

  1. Administratorem Pani/a danych osobowych jest IT Consulting Piotr Bukowski z siedzibą 43-300 Bielsko-Biała, ul. 13 Zakrętów 167 e-mail: sklep@ecostory.pl W sprawach związanych z Pani/a danymi proszę kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail admin@ecostory.pl

  2. Przekazane dane osobowe, są wykorzystywane wyłącznie w celurealizacji zamówień.

  3.  W celu przeprowadzenia prawidłowego procesu zakupowego dane mogą być udostępniane:
    1. Furgonetka Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
      ul. Inżynierska 8, 03-422 Warszawa 
    2. PayU SA z siedzibą w Poznaniu, 60-166 Poznań, przy ul. Grunwaldzkiej 182
  4. Administrator korzysta w sklepie ecostory.pl z usług Google Analytics oraz Universal Analytics dostarczanych przez firmę Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA). Gromadzone dane przetwarzane są w ramach powyższych usług w sposób zanonimizowany (są to tzw. dane eksploatacyjne, które uniemożliwiają identyfikację osoby) do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu stron Grupy Usług Furgonetka. Szczegółowe informacje dotyczące działania powyższych usług dostępne są tutaj: www.google.com/intl/pl/policies/privacy/partners/.
  5. Dane osobowe są chronione zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926, ze zm.) w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osób trzecich.

  6. Każdy Klient ma prawo dostępu do swoich danych, ich poprawiania oraz usunięcia - każdy Klient po zarejestrowaniu się ma wgląd do swoich danych oraz może je zmieniać.
    Zarejestrowany klient, ma wgląd do wszystkich swoich danych przechowywanych w systemie na stronie https://ecostory.pl/customer/gdpr

  7. Każdy klient ma prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych do jej wycofanie.

    Wniosek dotyczący realizacji praw podmiotów danych, można złożyć:
    1. w formie pisemnej na adres: IT Consulting Piotr Bukowski, 43-300 Bielsko-Biała, ul. 13 Zakrętów 167
    2. drogą e-mailową na adres: sklep@ecostory.pl.
    3. samodzielnie, korzystając z narzędzia do "bycia zapomnianym" na stronie https://ecostory.pl/customer/gdpr
  8. Skorzystanie  prawa cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.

  9. W witrynie Sklepu wykorzystuje się pliki typu cookie, oraz stosowane są inne podobne mechanizmy (LocalStorage, SessionStorage) w celu gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu Sklepu przez Klienta lub inną osobę fizyczną. Pliki typu cookies, oraz storage w przeglądarce Klienta umożliwiają:
    - utrzymanie sesji Klienta (po zalogowaniu), dzięki której Klient nie musi na każdej podstronie Sklepu ponownie wpisywać loginu i hasła,
    - dostosowanie serwisu Sklepu do potrzeb Klientów oraz innych osób korzystających z serwisu,
    - tworzenie statystyk oglądalności poszczególnych podstron Sklepu z wykorzystaniem usługodawców zewnętrznych.

  10. Administrator na bieżąco prowadzi analizę ryzyka w celu zapewnienia, że dane osobowe przetwarzane są przez niego w sposób bezpieczny – zapewniający przede wszystkim, że dostęp do danych mają jedynie osoby upoważnione i jedynie w zakresie, w jakim jest to niezbędne ze względu na wykonywane przez nie zadania. Administrator dba o to, by wszystkie operacje na danych osobowych były rejestrowane i dokonywane jedynie przez uprawnionych pracowników i współpracowników.

  11. Administrator podejmuje wszelkie niezbędne działania, by także jego podwykonawcy i inne podmioty współpracujące dawały gwarancję stosowania odpowiednich środków bezpieczeństwa w każdym przypadku, gdy przetwarzają dane osobowe na zlecenie Administratora